English website   site web français   
startpagina   sitemap   inloggen   

 

Trekpaard-Recreatie
biedt de toekomst


Welkom op deze website van de vzw Trekpaard Promotie Vlaanderen.
Jarenlang was de toekomst van het Trekpaard onzeker. Ze waren niet meer nodig in de landbouw en verdwenen uit het landschap. Vandaag de dag zijn de trekpaarden echter levendiger dan ooit. Ze zijn gewild voor hun rustig en betrouwbare karakter, maar hebben eveneens genoeg vitaliteit voor een dressuurproef of marathonuitdaging voor de koets.
Overal duiken initiatieven op om ten volle te kunnen genieten van trekpaarden in die nieuwe recreatie-bestemming. Om deze initiatieven te bundelen en ten volle te ondersteunen werd de vzw Trekpaard Promotie Vlaanderen (TPV) i.o. opgericht. Deze vereniging heeft als doel het trekpaard te promoten als ideaal recreatiepaard door een breed publiek kennis te laten maken met de onuitputtelijke mogelijkheden van het trekpaard.

TPV zal zich niet bezighouden met het registreren van de paarden noch met exterieurkeuringen, maar zal wel proberen te achterhalen hoe het exterieur kan tegemoet komen aan het gebruik als recreatiepaard. Ook zal elke inspanning worden ondersteund om de kleurverscheidenheid van het Trekpaard te bewaren.

Om zoveel mogelijk initiatieven te ondersteunen werd er gekozen om binnen de vereniging verschillende commissies en clusters op te richten die elk de verantwoordelijkheid dragen voor een bepaald aspect van de promotie van het trekpaard in recreatie. Een overzicht van de verschillende commissies, hun functie en verantwoordelijken vind je in de rubriek 'over ons'.
TPV wil ook nauw samenwerken met bestaande verenigingen in binnen- en buitenland en hen nauw betrekken bij de organisatie. In het deel structuur krijg je een overzicht hoe dit concreet zal verlopen.
Fotoreportages en verslagen van recent georganiseerde evenementen tonen aan dat er een ruime interesse is voor de combinatie trekpaard-recreatie.
Wil je ook lid worden of had je graag nog verdere info, kijk bij de info over het lidmaatschap en de contactgegevens en indien je nog vragen hebt, aarzel niet contact op te nemen.

Wij wensen je een aangenaam rondsurfen op onze nieuwe site en hopen je te ontmoeten op één van onze geplande evenementen die je kan terug vinden in onze agenda.

Herman De Gezelle, voorzitter TPV