Weekend aan zee van 18 tot 20 september

 Algemene vergadering TPV

 Geen LRV-lidkaarten meer

 Wandeling Gierle op 26/10

 Paardenweekend Oostduinkerke 12-14 september

 Beste wensen voor 2014!

 Zeeweekend op 14-15 september!

 Clinic zaterdag 11/05 geannuleerd

 Busreis VOLZET

 Hindernistraining op 23 juni ouder nieuws

 persberichten

English website   site web français   
startpagina   sitemap   inloggen   

 

Grote opkomst tijdens trekpaardenshow in Gent!

Reeds voor de vijfde maal waren we met Trekpaard Promotie Vlaanderen te gast op het Sint-Pietersplein van Gent. Op zondag 19 juni werd 's ochtends van start gegaan met de exterieurkeuring van Koudbloed Koepel VZW. Verschillende koudbloedrassen waaronder Boulonnais, Percheron, Cheval Comtois,.. presenteerden zich voor de jury.
Ook vanaf 's morgens reden verscheidene huifkarren op en af naar het Citadelpark, een unieke belevenis in de Gentse binnenstad.

Om 14 uur werd gestart met de trekpaardenshow waarin alle gebruikersfacetten van de trekpaarden gedemonstreerd werden. Daarbij bijzondere aandacht voor de kinderen die met een enorm enthousiasme op het vliegend tapijt stormden en zonder angst in het zadel kropen.

In het museum "De wereld van Kina" kon ook opnieuw de hoefijzerspeurtocht gedaan worden door de kinderen en op de binnenkoer waren er folklorespelen.

Een ruim assortiment activiteiten die er voor jong en oud een onvergetelijke dag van maakten.
En de regenbui die even overtrok kon daarbij de pret niet bederven!

Komende dagen, tot en met vrijdag, zullen de trekpaarden centraal staan bij de schoolkinderen van Gent. Vijf dagen lang wordt er i.s.m. de Pedagogische Begeleidingsdienst van de Stad het project "Trekpaardenbeleving in klasverband op het Sint-Pietersplein met workshops in de Kunsthal van de Sint-Pietersabdij en De wereld van Kina" gehouden. (Vooraf reserveren voor dit project is verplicht, alle plaatsen zijn volzet, maar toeschouwers zijn uiteraard welkom!)

Het volledige programma van komende week vindt u op www.gent.be

» klik hier voor enkele foto's van de exterieurkeuring
» klik hier voor enkele foto's van de show