commissies
      -   gebruikers
      -   pr
      -   toekomst
      -   redactie
      -   hippotherapie

 agenda

 evenementen

English website   site web français   
startpagina   sitemap   inloggen   

 

Deense hengstenkeuring

28-02-2009, Fredericia (Denemarken)

Op 28 februari had in Denemarken de jaarlijkse hengstenkeuring plaats. De keuring vertoont toch wel enkele verschillen met wat wij in België (en Nederland) gewoon zijn.
Een kleine delegatie van TPV woonde de hengstenkeuring bij.
Klik hier om hun bevindingen te lezen en enkele foto's te bekijken

Verder werd er ook nog een rondreis gemaakt langs enkele fokkers. Eén van de stops was bij de familie van Keld Jonstrup. Hij plaatste onderstaand bericht op zijn website:
"Daags na de hengstenkeuring ontvingen we gasten uit België zijnde Els en Nico Henckens, Katie en Herman De Gezelle en Katia Yang. Ze arriveerden op zondagavond en keerden via Aalborg huiswaarts op dinsdagmorgen.
's Maandags bezochten we samen Lisbeth en Mads Ole Madsen op Mors, waar twee blauwe trekpaardmerries verblijven, afkomstig van de Kaeksmetehoeve. We maakten er waarachtig een ritje met paard en kar. Best indrukwekkend want de jonge merries verblijven er nog maar acht maand. Het werd een heel fijne dag en bij deze wensen we de familie Madsen nog heel veel paardenplezier toe. Het waren lastige dagen: de hengstenkeuring en het ontvangen van gasten. Beide vinden we echter onontbeerlijk."
» klik hier voor de website van Keld